Házi Málnás Jégkrém Diétásan (IR)

Pár hete vásároltam jégkrém készítő formákat a Pepcoban kemény 500 forintért. Eljött az ideje, hogy felavassam, mert ez a meleg már tényleg nagyon elviselhetetlen. Szerencsére sikerült ízre is, állagra is és nem volt túl nagy ördöngőség pedig kicsit féltem, mert egy blogger írta, hogy csak az olyan formák jók, aminek a pálcikája lyukacsos. Én nem olyat vettem és azért volt bennem félsz, hogy kijön-e a formából az én csoda fagyim, ami nyuszikás pálcikával rendelkezik. Még gyermekkoromban bontogattam a szárnyaimat és mondtam anyukámnak, hogy én most fagyit fogok csinálni. Egy kis turmixolt málnát összeöntöttem tejszínnel, betettem a fagyasztóba és vártam. Kicsit akkoriban nehéz volt 3 órát várni valamire, de megérte. Anyukám azt mondta, hogy nem érti hogyan, de visszahoztam a fagyimmal egy gyermekkori ízt, ami annyira hiányzott neki. Örültem a bóknak, mint majom a farkának, úgyhogy most sem bonyolítottam túl a receptet. Sajnos a mai fagyikra és jégkrémekre nagyon nem ez a jellemző. Rengeteg helyen készítenek porból fagylaltot, ami gyümölcsöt sosem látott, mindenféle mű izét viszont annál inkább. Egy cukrász ismerősömtől kaptam a fülest, hogy olyan helyen ne vegyek fagyit, ahol majd kiesik a fagyi a pultból, mert az mű dolgokkal vannak felfújva. Nem mintha egyszerű lenne elmenni IR-esként fagyizni. Ha van is cukormentes fagyi, akkor biztos, hogy csak egy két ízből lehet választani. Nekem pedig a sós pisztácia a kedvencem, de az cukros. Úgyhogy ha láttok valahol mentes változatban és szóltok vendégeim vagytok egy gombócra. A másik lehetőség a fagyikra a boltok jéghűtőiben lapuló jégkrémek, amik végülis egész évben elérhetőek, de minőségileg inkább nem jellemezném. Rákerestem az egyik legnagyobb jégkrém gyártó termékének összetevőire és siralmas a helyzet. 100 ml jégkrémben 24 g cukor található, tartalmaz stabilizátorokat, emulgeálószert, aromákat és színezéket. Ugye milyen jól hangzik? Nekem sem. Úgyhogy marad a házi, friss vagy fagyasztott málnával és egy kis várakozási idővel, mert igaz azóta felnőttem de a 3 óra az 3 óra!

Hozzávalók:

 • 200 g málna
 • 200 ml habtejszín
 • 100 ml natúr joghurt
 • 1 evőkanál citromlé
 • 1 evőkanál eritrit

Elkészítés:

 1. Mosd ki a jégkrém formát hideg vízzel és mérd meg mennyi jégkrém fér bele. Nekem 5 darabos jégkrémformám van és 500 ml fér bele.
 2. A málnát turmixold le, add hozzá a citromlevet és az eritritet, majd tegyél minden egyes jégkrémformába 2 évőkanállal.
 3. A maradék málnás turmixhoz add hozzá a habtejszínt és a joghurtot aztán keverd össze.
 4. Ezt is öntsd a jégkrém formákba.
 5. Tedd fagyasztóba 3 órára.
 6. Óvatosan vedd ki a formából és már fogyaszthatod is a jéghideg nyalánkságot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.